Module voor zorg, welzijn en onderwijs

Licht verstandelijke beperking (LVB)

Vanaf mei 2024

Deze training geeft je inzicht in wat het betekent om een LVB te hebben. Daarnaast je krijgt kennis en vaardigheden die je direct kunt toepassen bij de ondersteuning van deze doelgroep.

Tijdsinvestering

2-4 dagdelen

Kosten

€800 per dagdeel*

Locatie

Op locatie MAAD of incompany

*BTW vrijgesteld | Excl. locatie en trainingsacteur

Licht verstandelijke beperking

Werk je in de zorg, welzijn of onderwijs dan kan je te maken krijgt met mensen met een lichte verstandelijke beperking (LVB) . Wist je dat 16% van de Nederlanders een lichte verstandelijk beperking heeft? Mensen met een LVB ervaren en beleven de wereld op een andere manier. Het kan daardoor lastig zijn om adequaat te reageren om hun gedrag en elkaar te begrijpen. Hoe kun je jouw ondersteuning op hen afstemmen? Tijdens deze training gaan we hier praktisch mee aan de slag zodat je deze vaardigheden direct in de dagelijkse praktijk kunt toepassen. 

De training LVB kan als verdiepingstraining gevolgd worden en kan ook ingezet worden als vervolg op de training
de-escalerend werken.

Halverwege 2022 hebben we kennis mogen maken met Manuel & Daan. MAAD, één van de vele partijen die we spraken (of tegenkwamen) als mogelijke partner voor trainingen. "Wat maakt jullie nu anders?" Vroegen wij aan hen. In plaats van de standaard- antwoorden en een verkooppraatje raakten we vooral in gesprek over kernwaarden, visies en ervaringen op de werkvloer. Hier hebben we elkaar gevonden. Twee mensen die uit de uitvoering komen, die dezelfde ervaringen hebben én met eenzelfde gedachtegoed. Dát is wat ons aansprak in hen. De eerste trainingen werden gepland en ze leverde met MAAD datgene wat we hadden afgesproken: afgestemd op onze organisatie, op onze vraag en op onze medewerkers. Voor ons is dat ontzettend waardevol. Het partnerschap is na 1 jaar nog exact hetzelfde als tijdens de kennismaking. Beide partijen energiek en ambitieus om beter en beter te worden.

Deze training geeft je inzicht in wat het betekent om een licht verstandelijke beperking te hebben en vaardigheden hoe hier mee om te gaan.
Danny Spits Voorzitter raad van bestuur Stichting Zonnewende

De houding en presentatie van de trainers had veel positieve energie; gemoedelijk en met humor. Zij zorgden ervoor dat wij ons op het gemak voelden. Zij gaven ons de ruimte om eigen input m.b.t. veerkracht in te brengen, luisterende ook daadwerkelijk en zonder invoegen met hun eigen theorie en voorbeelden. De oefeningen waren nieuw, interessant en pakkend (een directe koppeling naar ons werkveld).Ze blijven echt hangen. De trainers waren goed op elkaar afgestemd en vulden elkaar aan.

Cynthia Pedagogisch gezinsbegeleider Xonar

Wij hebben MAAD leren kennen als een jonge, enthousiaste, professionele organisatie. Er is sprake van een open en duidelijke communicatie met Daan en Manuel. Beiden zijn altijd bereid tot meedenken en het leveren van maatwerk, zodoende perfect aansluitend bij de organisatie en passend bij de deelnemers. Doordat de trainers zelf jarenlange praktijkervaring met zich meebrengen, kunnen zij zich goed inleven in de situatie van onze medewerkers. De sfeer tijdens de trainingen is prettig en veilig, er is ruimte voor diepgang. Doordat er een mooie afwissing is tussen het aanbieden van de theorie en die leren toepassen, zijn de trainingsdagen erg onderhoudend. Onze medewerkers zijn onverdeeld positief!

Ingrid Rollas-Klinkers HR-adviseur, Kracht in Zorg

De prettige samenwerking met MAAD voor (follow-up) trainingen de-escalerend werken is zeer waardevol voor stichting Radar Maastricht. MAAD is flexibel en meedenkend om trainingen te verzorgen die passen bij de behoeften van de medewerkers, zowel voor de standaard- als maatwerktrainingen. Manuel en Daan zijn zeer bekwame en deskundige trainers met ontzettend veel ervaring in de gehandicaptenzorg. Hierdoor kunnen ze goed inspelen op de vragen van deelnemers. Hun praktijkgerichte trainingen met een goede afwisseling van theorie en actieve werkvormen worden door onze collega's erg gewaardeerd. Wij kunnen MAAD aanbevelen aan andere organisaties die op zoek zijn naar goede en praktijkgerichte trainingen de-escalerend werken én een partner die echt met hen samenwerkt om succes te garanderen. Wij kijken uit naar de verdere samenwerking met MAAD!

Charlotte & Yvonne Adviseurs Leren & Ontwikkelen, Radar

Zo ervaren anderen het werken met ons

Klantverhalen

Aanmelden

Wat tof dat je je wilt aanmelden voor een van onze trainingen. Na het invullen van dit formulier nemen we z.s.m contact met je op om een afspraak te plannen. 

Ik wil meer informatie

Wil je meer informatie over een van onze modules? Heb je vraag over een training op MAAD? Of wil je graag even sparren over de mogelijkheden? 

Vul dan dot formulier in en we nemen binnen twee werkdagen contact met je op.

Ik wil een offerte op MAAD

Wil je een training of coaching op MAAD? Wij bespreken graag de mogelijkheden. 

Vul dan dit formulier in en we nemen binnen twee werkdagen contact met je op.

VOLG ONS