Module voor zorg, welzijn en onderwijs

Prikkelverwerking

De deelnemers krijgen inzicht en handvatten aangereikt waarmee zij in de dagelijkse praktijk met meer afstemming de ander vanuit hun prikkelverwerking kunnen ondersteunen en begeleiden.

Tijdsinvestering

2 dagdelen

Kosten

€800 per dagdeel*

Locatie

Op locatie MAAD of incompany.

*BTW vrijgesteld | Excl. locatie

Prikkelverwerking in de zorg, welzijn of het onderwijs

De hele dag door verwerken wij prikkels die binnenkomen via onze zintuigen. Deze prikkels

nemen wij waar, worden vervolgens verwerkt door onze hersenen en daaropvolgend kunnen wij reageren. Dit proces wordt prikkelverwerking (sensomotorische integratie) genoemd. Helaas kan het voorkomen dat je heel veel prikkels registreert of juist slaperig en heel weinig waarneemt. Dan spreken we van een verstoorde prikkelverwerking. De impact van prikkels op jouw leven is dan groot en je ervaart een verstoring in je balans. In deze training ga jij aan de slag met een blik op je eigen prikkelverwerking, die van de doelgroep waar je mee werkt en hoe jij hier een positieve invloed op kan hebben.

De training prikkelverwerking kan als verdiepingstraining gevolgd worden en kan ook ingezet worden als vervolg op de training de-escalerend werken.

Deze week heb ik een training over de-escalerend werken gehad. Ik heb hier persoonlijk veel van geleerd. Ook de veilige omgeving die we hadden gecreëerd in de klas vond ik erg prettig! Ook de afwisseling tussen theorie en praktijk was erg fijn. Hierdoor kon ik me beter focussen. De trainers waren heel erg open en vriendelijk. Ik heb heel veel geleerd!

Alysia Student Gilde Opleidingen

Ik vond het een erg leuke en leerzame training. Ik wist echt niet wat ik ervan moest verwachten, maar ik ben met meer kennis de deur uitgelopen. Alles ging op een erg actieve manier, wat het interessant hield. We hebben theorie behandeld maar ook casussen door zelf de acteur te zijn. We hebben geleerd hoe we de theorie op de praktijk toe moeten passen. Ik vond Manuel en Daan erg vriendelijk en sociaal. Het was dus een leerzame en gezellige dag waar ik veel aan heb gehad.

Bridget Student Gilde Opleidingen

Ik vond het een leerzame middag die wat mij betreft te kort was. Heb jullie als prettig ervaren, stof wordt duidelijk, rustig gebracht. Het was niet slaapverwekkend ;-).

Yvonne Verpleegkundige Envida

Grenzen stellen kun je pas als je grenzen leert herkennen. Afgelopen training de-escalerend werken stil gestaan bij het herkennen van mijn grenzen, nieuwe inzichten opgedaan op een leuke en actieve manier.

Mirna Gedragskundige WonenPlus

Zo ervaren anderen het werken met ons

Klantverhalen

Aanmelden

Wat tof dat je je wilt aanmelden voor een van onze trainingen. Na het invullen van dit formulier nemen we z.s.m contact met je op om een afspraak te plannen. 

Ik wil een offerte op MAAD

Wil je een training of coaching op MAAD? Wij bespreken graag de mogelijkheden. 

Vul dan dit formulier in en we nemen binnen twee werkdagen contact met je op.

VOLG ONS