Module voor zorg, welzijn en onderwijs

Emotionele ontwikkeling

Tijdens de training emotionele ontwikkeling krijgen de deelnemers inzichten en handvatten aangereikt waarmee zij in de dagelijkse praktijk met meer afstemming de ander vanuit hun emotionele ontwikkeling kunnen ondersteunen en begeleiden.

Tijdsinvestering

2 dagdelen

Kosten

€800 per dagdeel*

Locatie

Op locatie MAAD of incompany.

*BTW vrijgesteld | Excl. locatie

Training emotionele ontwikkeling in de zorg, welzijn of het onderwijs

Werk jij met kinderen of met mensen met een verstoorde emotioneel ontwikkeling? Dan is deze training zeker interessant. De emotionele ontwikkeling verloopt bij verschillende doelgroepen trager dan bij een normale ontwikkeling van een kind, denk hierbij bijvoorbeeld aan mensen met een verstandelijke beperking, autisme en hechtingproblematiek. Om beter te kunnen aansluiten bij de behoefte van de ander is het essentieel om kennis te hebben van de emotionele ontwikkeling, welke bestaat uit vijf ontwikkelingsfasen. Bij veel mensen met een verstoring in hun emotionele ontwkkeling zien we een zogeheten disharmonisch ontwikkelingsprofiel. Dit houdt in dat verschillende aspecten in de ontwikkeling niet met elkaar in evenwicht zijn. Je gaat tijdens deze training in op hoe jij als professional op de ander zijn of haar emotionele ontwikkeling kan afstemmen en aansluiten.

De training emotionele ontwikkeling kan als verdiepingstraining gevolgd worden en kan ook ingezet worden als vervolg op de training de-escalerend werken.

Gisteren de training de-escalerend werken gehad. Leuk om te zien dat beide mannen zo lekker gedreven en enthousiast zijn. Het was dus niet alleen leerzaam maar ook heel gezellig. Je kunt merken dat de mannen zelf uit het werkveld komen. Ze begrijpen heel goed waar hulpverleners tegenaan lopen. Ze leggen duidelijk uit, met een beetje theorie en veel praktijkoefeningen, wat je kunt doen om escalatie van een cliënt te voorkomen. Ondanks dat ik sterk in mijn schoenen sta maakten de oefeningen duidelijk dat ik toch soms meer over mijn grenzen heen ga als ik zou willen. Wat fijn dat ik nu tools heb om hier beter mee om te gaan. Eenvoudig en toch bruikbaar in de praktijk.

Anita ZZP'er

Het was een bijzonder coachingstraject waarin ik de ruimte heb gehad om mijn weg, op mijn eigen wijze, te bewandelen. Manuel bewoog steeds met mijn vraag mee en haakte in op dat wat voor mij lastig was. De ruimte om mijn traject een eigen invulling te geven kon ik bijzonder waarderen hierin! De gesprekken buiten, tijdens een wandeling, in plaats van binnen zittend aan een tafel maakte voor mij dat het spreken, soms gepaard gaande met de nodige emoties, als vanzelf ging. Dankzij de praktische tips van Manuel leerde ik zaken ook van een andere kant te bekijken! Dit traject is zeker een waardevolle aanvulling geweest om mijn beklemmende werksituaties van enkele maanden geleden op een andere wijze te gaan bezien en mee om te gaan.

José Pedagogisch begeleider Xonar

De training was een actieve en leerzame aanvulling op het lesprogramma van school. De kennis en vaardigheden die zijn opgedaan tijdens de training kunnen de studenten zeker gebruiken als toekomstig professional in de zorg maar is ook zeker een aanvulling op hun persoonlijke ontwikkeling.

Maartje Docent Gilde Opleidingen

Als Sjpassie zijn we heel blij met de training zoals MAAD die voor ons heeft verzorgd. De training was voor medewerkers en vrijwilligers van Sjpassie en was heel goed afgestemd op de behoeftes die er waren qua ontwikkeling. De training was interactief en dit had echt effect op het leervermogen van de deelnemers. Ook de prettige samenwerking met MAAD en het luisteren naar de behoeftes vanuit ons als eigenaren heeft bijgedragen aan een training van formaat.

Angelique Eigenaar Sjpassie Sittard

Zo ervaren anderen het werken met ons

Klantverhalen

Aanmelden

Wat tof dat je je wilt aanmelden voor een van onze trainingen. Na het invullen van dit formulier nemen we z.s.m contact met je op om een afspraak te plannen. 

Ik wil een offerte op MAAD

Wil je een training of coaching op MAAD? Wij bespreken graag de mogelijkheden. 

Vul dan dit formulier in en we nemen binnen twee werkdagen contact met je op.

VOLG ONS