Training

€ 750,00
(BTW vrijgesteld)
Per dagdeel 
Max. 10 personen

 Coaching

Offerte op maat
(BTW vrijgesteld)


Intervisie

Offerte op maat
(BTW vrijgesteld)Aanbod

Bij MAAD zijn we altijd bezig met het realiseren van een afgestemd aanbod. Ben je op zoek naar een training op maat voor een team of een hele organisatie? Wil je een training of coachingstraject langer of compacter? Diepgaand of luchtig? Specifiek afgestemd op een thema of doelgroep? Of wil je modules combineren?  Of het nu gaat om een losse training of een complex coachingstraject, wij worden graag uitgedaagd in het ontwikkelen van maatwerk. We denken graag mee om samen tot de best passende aanpak te komen. Het behoort dan ook tot de mogelijkheden om een accreditatie aan te vragen voor de V&VN, SKJ en andere keurmerken.

Training

Bij MAAD trainen & coachen werken wij op basis van modules die op vraag ook aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Met de door ons ontwikkelde modules als uitgangspunt stemmen wij de trainingen af op de vraag, ontwikkelingsdoel en niveau van de professional. Het uiteindelijke traject wordt begeleid door een trainer die het meest aansluit bij de behoefte van de professional. 

 

01 Persoonlijke veerkracht **
Wanneer iemand veerkracht toont zeggen we eigenlijk dat diegene een bepaalde souplesse heeft om met het leven om te gaan. Veerkracht is het vermogen om je aan te passen aan stress en tegenslag, maar wie veerkrachtig is kan ook omgaan met succes en voorspoed. Je 'veert' als het ware terug. 
Goed nieuws, je kan je veerkracht trainen! 
In deze module gaan we aan de slag met je persoonlijke grenzen en wat jouw energievreters en gevers zijn. Hiermee krijg jij inzicht in jouw energiebalans en wat mindset hier aan bij kan dragen.

Lees meer...


02 Stress (is) de baas**
We love stress, the spice of life! Het zet je op scherp als het moet, maakt je slimmer, alerter en sneller.Maar het kan soms ook heel vervelend zijn….. Meestal is dit het geval als het langer duurt of de situatie heel intens is. Wil jij weten wat stress met jou en de ander doet en hoe je hiermee kan omgaan? Wat triggert ons als mens en hoe krijgen we meer controle over onze eigen stress? Dan is deze module echt iets voor jou!
Lees meer...


03
De-escalerend werken **
BAM! Die woorden komen aan…..Maar tja, het hoort er bij! Ben jij je bewust wanneer je te maken hebt met grensoverschrijdend gedrag? 
Als je werkt met mensen kun je lastige situaties mee maken. Momenten waarop de ander de controle verliest of bewust jouw grenzen over gaat. Dan is het een flinke uitdaging om in contact met de ander te blijven en een veilige situatie te creëren; oftewel te de-escaleren! Samen met de trainer en trainingsacteur ga je praktisch aan de slag met bewustwording over je eigen opvattingen, houding en handelen. Met de handvatten en inzichten die je hierdoor krijgt leer je pro-actief te handelen en kun jij met meer zelfvertrouwen situaties de-escaleren.
Lees meer...

 
*   minimaal 1 dagdeel 
** minimaal 2 dagdelen
     1 dagdeel = 4 uur

 04 Persoonlijke veiligheidstechnieken *
Ieder mens heeft reflexen. Denk bijvoorbeeld aan het moment dat je struikelt en je jezelf probeert op te vangen. Deze reflexen en je instinct zijn de basis voor het handelen binnen de module persoonlijke veiligheidstechnieken. In deze module ga je aan de slag met het positioneren in dreigende situaties en leer je technieken waarmee jij jezelf in veiligheid kan brengen.
Lees meer...


05 Humane begeleidingstechnieken **
Soms lukt het je niet om een situatie te de-escaleren en is het enige redmiddel fysiek handelen. In deze module leer je als team methodisch en vanuit een humaan oogpunt de agressor te benaderen, vast te pakken en te begeleiden met als doel een veilige holding voor de agressor en jezelf. Om zodra de situatie weer veilig is, aandacht te hebben voor de persoon in plaats van zijn gedrag.
Lees meer...

Coaching

Teamontwikkeling
Cruyff zei ooit eens: “Ik ben niet op zoek naar de 11 beste voetballers maar op zoek naar het beste team". Dit sluit perfect aan bij onze insteek van teamontwikkeling. Wij denken namelijk dat bij een goed functionerend team de teamleden elkaar versterken, elkaar aanvullen en bereid zijn om voor elkaar te werken. Dit proces is ook precies waar je mee aan de gang gaat bij teamontwikkeling. Tijdens teamontwikkeling ga je samen met je team op zoek naar de mogelijkheden en uitdagingen van jouw team. Jullie gaan elkaar maar ook jezelf beter begrijpen. Waarom zijn we zoals we zijn, doen we zoals we doen en welke behoeftes hebben we? Teamwork is tenslotte inspelen op de behoeftes van de ander.

Dit doen wij, het liefst in de buitenlucht, door aan de slag te gaan met gedrag, teamrollen en het denken in mogelijkheden en verantwoordelijkheden als team. Door samen te doen, ervaren en reflecteren ontdek je de specifieke krachten van jullie team. Tijdens onze teamdagen zetten wij het team in de ontwikkelstand door middel van uitdagende werkvormen om vervolgens op de processen te reflecteren. Op deze manier gaan jullie patronen herkennen en waar nodig is doorbreken.

Een traject voor teamontwikkeling is altijd maatwerk omdat geen enkel team hetzelfde is. In plaats van één keer een training of coachingsessie met het team, zetten wij samen met jou een structureel ontwikkeltraject op om te komen tot een duurzame ontwikkeling van het team.

 

IMG_0610 (1)
IMG_0459

Persoonlijke ontwikkeling
Coaching door MAAD staat voor persoonlijke ontwikkeling welke wordt ingezet om wenselijke en duurzame veranderingen te stimuleren. Vanuit gelijkwaardigheid ondersteunen wij jou bij het behalen van de door jou gekozen doelen. Tijdens het coachingstraject krijg je nieuwe inzichten door te reflecteren op je eigen gedrag en kennis. Op deze manier word je bekwamer in het bereiken van eigen doelen. Dit kan mogelijk worden gemaakt door middel van gestructureerde, gerichte interactie en het gebruik van passende tools en technieken. Ook is het mogelijk om te kiezen voor coaching on the job. Dit betekent dat de coach samen met jou het werkveld instapt om je in een praktijksituatie te coachen. 

 Wanneer zet je coaching in?
• Als je jezelf als professional verder wil ontwikkelen;
• Meer veerkracht, vertrouwen, waardering en voldoening wil ervaren;
• Productiever en efficiënter wil werken aan je doelen;
• Inzicht wil krijgen in je eigen functioneren, krachten en valkuilen.

Allereerst zorgen wij voor ruimte en rust, zodat je helder kunt denken en voelen. Dit is de basis om je als mens, verder te kunnen ontwikkelen. Niet door een of ander trucje toe te passen, maar door daadkrachtiger te kunnen gaan staan voor wie je bent, wat je voelt en waar je heen wil.

 

 

DSC_0371a

Intervisie

Wil jij jezelf ontwikkelen zowel in je werk als persoonlijk?
En wil je hierin investeren samen met collega’s? Intervisie kenmerkt zich bij MAAD als een combinatie van doen, denken en reflecteren. Wij maken hierbij gebruik van verschillende actieve intervisie methodieken. Allemaal zijn ze er op gericht dat je actief bezig bent, gefocust blijft en met volle aandacht naar elkaar luistert met als doel stilstaan bij je persoonlijke ontwikkeling.

Omdat vertrouwen en veiligheid de basis zijn voor ontwikkeling werken wij met vaste groepen. Dit zorgt ervoor dat de sfeer van vertrouwen kan groeien en er volledige aandacht kan zijn voor het leren van elkaar. Je krijgt hierdoor steeds treffendere persoonlijke feedback op je denk- en keuzeproces. Hierdoor weet je wat je al kan en wat je nog kan ontwikkelen om het beste uit jezelf naar boven te halen. Kortom, je groeit in je werk en tegelijkertijd werk je aan je persoonlijke groei.