Aanbod

Bij MAAD zijn we altijd bezig met het realiseren van een afgestemd aanbod. Ben je op zoek naar een training op maat voor een team of een hele organisatie? Wil je een training of coachingstraject langer of compacter? Diepgaand of luchtig? Specifiek afgestemd op een thema of doelgroep? Of wil je modules combineren?  Of het nu gaat om een losse training of een complex coachingstraject, wij worden graag uitgedaagd in het ontwikkelen van maatwerk. We denken graag mee om samen tot de best passende aanpak te komen. Het behoort dan ook tot de mogelijkheden om een accreditatie aan te vragen voor de V&VN, SKJ en andere keurmerken.

picto1

Module

€ 750,00
(BTW vrijgesteld)
Per dagdeel 
Max. 10 personen

Follow-up en coaching voor teams en professionals

Follow-up / Coaching

€ 750,00 / € 90,00
(BTW vrijgesteld)
Per dagdeel / per uur

picto3_Tekengebied 1

Intervisie

€ 90,00 
(BTW vrijgesteld)
Per uurModules

Bij MAAD trainen & coachen werken wij op basis van modules die op vraag ook aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Met de door ons ontwikkelde modules als uitgangspunt stemmen wij de trainingen af op de vraag, ontwikkelingsdoel en niveau van de professional. Het uiteindelijke traject wordt begeleid door een trainer die het meest aansluit bij de behoefte van de professional. 

 

01 Team ontwikkeling **
Deze module zorgt voor bewustzijn ten aanzien van ieders talenten, valkuilen, uitdagingen en teamrollen. Je krijgt inzicht hoe het team elkaar kan aanvullen en benutten op basis van de aanwezige kwaliteiten. 

Lees meer..

02 Grenzen & feedback *
Wanneer je grenzen stelt, maak je duidelijk wat je wel en niet wilt. Hierdoor kun je meer grip krijgen op de balans tussen draagkracht en draaglast. Ervaar hoe het is om feedback te geven en te ontvangen. Wat doet dit met jou en hoe kun je daar zelf mee aan de slag.

Lees meer..

03 De-escalerend werken **
In deze module besteden we aandacht aan welke vormen van verbale agressie er zijn, hoe je ze kunt herkennen én er adequaat mee om kunt gaan. Toegerust met de juiste houding en gereedschappen kun je met meer zelfvertrouwen verbaal de-escalerend handelen.


Lees meer..

 

*   minimaal 1 dagdeel 
** minimaal 2 dagdelen
     1 dagdeel = 4 uur

04 Stresshantering **
Stresshantering is eigenlijk niets anders dan je stress in stressvolle situaties leren hanteren. Tijdens deze module gaan we aan de slag met ervaren, herkennen en omgaan met stress.

Lees meer..
 
05 Persoonlijke veiligheidstechnieken *
Ieder mens heeft reflexen. Denk bijvoorbeeld aan het moment dat je struikelt en je jezelf probeert op te vangen. Deze reflexen en je instinct zijn de basis voor het handelen binnen de module persoonlijke veiligheidstechnieken.

Lees meer..

06 Humane begeleidingstechnieken **
Soms lukt het je niet om een situatie te de-escaleren en moet je als redmiddel fysiek handelen. In deze module leer jij methodisch en vanuit een humaan oogpunt de cliënt te benaderen, vast te pakken en te begeleiden met als doel een veilige holding voor de cliënt en jezelf.

Lees meer..

Follow-up & coaching

Ontwikkeling gaat in de ogen van MAAD niet over één nacht ijs. Onze ervaring is dat professionals de trainingen met veel enthousiasme en goede voornemens verlaten. Om tot een duurzame gedragsverandering en meer effect van de training te komen raden wij aan om voor borging te zorgen. Daarom verzorgen wij een follow-up voor iedere module. Deze zijn optioneel en kunnen in een traject ingepast worden of na afloop van een eerder doorlopen traject aangevraagd worden. Een follow-up biedt naast een opfrissing ook altijd een update van de laatste nieuwe technieken en inzichten.

Naast een follow-up is het ook mogelijk om door middel van coaching voor borging van gedragsverandering te zorgen.

Coaching door MAAD staat voor persoonlijke ontwikkeling welke wordt ingezet om wenselijke en duurzame veranderingen te stimuleren. Vanuit gelijkwaardigheid ondersteunen wij jou bij het behalen van de door jou gekozen doelen. Tijdens het coachingstraject krijg je nieuwe inzichten door te reflecteren op je eigen gedrag en kennis. Op deze manier wordt je bekwamer in het bereiken van eigen doelen. Dit kan mogelijk worden gemaakt door middel van gestructureerde, gerichte interactie en het gebruik van passende tools en technieken. Ook is het mogelijk om te kiezen voor coaching on the job. Dit betekent dat de coach samen met jou het werkveld instapt om je in een praktijksituatie te coachen. 

Wanneer zet je coaching in?

  • Als je jezelf als professional verder wil ontwikkelen;
  • Meer veerkracht, vertrouwen, waardering en voldoening wil ervaren;
  • Productiever en efficiënter wil werken aan je doelen;
  • Inzicht wil krijgen in je eigen functioneren, krachten en valkuilen.

Allereerst zorgen wij voor ruimte en rust, zodat je helder kunt denken en voelen. Dit is de basis om je als mens, verder te kunnen ontwikkelen. Niet door een of ander trucje toe te passen, maar door daadkrachtiger te kunnen gaan staan voor wie je bent, wat je voelt en waar je heen wil.


DSC_0371a
maadwerk

Intervisie

Naast het volgen van een follow-up of coaching is het ook mogelijk om gebruik te maken van ons intervisie aanbod. Intervisie zien wij als een leermethode om systematisch en gestructureerd een vraagstuk vanuit een persoonlijke invalshoek aan te pakken door middel van intercollegiale ondersteuning. Na afloop van een traject kan dit een waardevol middel zijn om te reflecteren in hoeverre de professional het geleerde en de nieuwe inzichten toepast in de dagelijkse praktijk.